Je kunt Limburg op talloze manieren verkennen. Of je nu van actief houdt of liever rustig de omgeving in je opneemt, er is voor ieder wat wils. Huur bijvoorbeeld een fiets en trap langs de Maas of door het glooiende heuvelland. Of kies voor een Vespa en zoem langs de vele kastelen en boomgaarden die Limburg rijk is. Ben je meer van het wandelen? Geen probleem! Er zijn genoeg wandeltochten in Limburg die je langs de mooiste plekjes leiden.

Voor wie het liever wat hogerop zoekt, is er zelfs de mogelijkheid om een luchtballonvaart te maken. Stel je voor: de zon komt op en langzaam zweef je over het landschap, met uitzicht op pittoreske dorpjes en uitgestrekte natuur. Maar ook ondergronds is er van alles te beleven. Ga bijvoorbeeld op speurtocht in de grotten van Valkenburg. Hoe dan ook, een tour door Limburg zal je zintuigen prikkelen en je hart veroveren.

De beste attracties in limburg

Als we het hebben over attracties in Limburg, dan kunnen we niet om het drielandenpunt in Vaals heen. Hier kun je tegelijkertijd in Nederland, België en Duitsland staan – hoe uniek is dat? En wat dacht je van het befaamde Kasteel Hoensbroek, waar je de rijke geschiedenis van de regio kunt proeven? Voor natuurliefhebbers zijn er de prachtige Nationale Parken zoals De Maasduinen en De Groote Peel, waar je eindeloos kunt dwalen door bossen en vennen.

Themaparken meer jouw ding? Bezoek dan Toverland of het GaiaZOO voor een dagje vol plezier met het hele gezin. En vergeet niet de mergelgrotten van Maastricht te verkennen, waar je alles leert over hoe deze grotten door de eeuwen heen gebruikt zijn. Kortom, de beste attracties in Limburg bieden vermaak voor jong en oud.

Wandeltochten limburg

Voor de wandelaars onder ons is Limburg een ware droom. Met een netwerk aan wandelpaden dat zich uitstrekt over honderden kilometers, is er altijd wel een route die aansluit bij jouw wensen. Ga bijvoorbeeld voor een tocht door het betoverende Geuldal, of kies voor het ruige landschap van de Brunssummerheide. En laten we het Pieterpad, de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland die door Limburg loopt, niet vergeten.

Ook voor thematische wandelingen ben je hier aan het juiste adres. Wat dacht je van een culinaire wandeltocht waarbij elke stopplaats weer een andere lokale delicatesse biedt? Of trek je wandelschoenen aan voor een historische route langs oude kastelen en ruïnes. Wandelen door Limburg is niet alleen goed voor je lijf en leden, maar ook voor je geest.