Heb je je de afgelopen zomer geërgerd aan de staat van je tuin? Is het het komend voorjaar nu echt eens tijd om je tuin aan te pakken? Dan is dit het perfecte moment om te beginnen met het maken van plannen. Je zult moeten bepalen wat je wilt en wat je budget is. Wil je je betegelde tuin van meer groen voorzien en die tegels eruit bonjouren? Dan is dat een goed eerste begin. Je zult je tuin dan wel helemaal opnieuw moeten opbouwen. Kies bijvoorbeeld voor vlonderhout om een mooi terras te maken en tuinhout om een mooie nieuwe schutting neer te zetten.

Met tuinhout kun je meer dan je zou denken

Tuinhout is voor meer doeleinden geschikt dan alleen voor het plaatsen van een schutting. Je kunt tuinhout ook gebruiken om een kist te maken om je tuinkussens in te bewaren, je kunt er ook een mooie pergola van maken en natuurlijk een paar mooie plantenbakken. Je kunt tuinhout ook gebruiken om je tuin op hoogte te brengen. Dan wordt het gemakkelijker om in de tuin te werken, zonder dat je je rug en je knieën teveel belast. Ook kun je met tuinhout een schuurtje bouwen of een mooie blokhut neerzetten. Jij bepaalt, het is immers jouw tuin en dus ook jouw budget.

Kies voor kleur of juist niet

Je kunt ervoor kiezen om je tuin te voorzien van veel kleur en dat te laten terugkomen in de beplanting en natuurlijk ook het straatwerk en de meubels die je kiest. Je kunt er zelfs voor kiezen om de schutting een leuke kleur te geven. Hou je van veel kleur? Dan is dat een goede optie voor in jouw tuin. Ben je echter meer van het sobere? Dan kun je al het tuinhout gewoon neutraal houden. Of je beitst het zwart of donker grijs. Je kunt dan alsnog kleuraccenten aanbrengen door de beplanting in veel kleuren aan te (laten) leggen.

Zorg dat het hout lang goed blijft

Wil je er zeker van zijn dat je heel lang plezier hebt van je nieuwe schutting of pergola? Dan is het wel verstandig om de delen die de grond in gaan te behandelen met, bijvoorbeeld, teer. Zo voorkom je dat het vocht in de grond in het hout kan trekken en er zo voor kan zorgen dat het hout gaat rotten. Je hoeft dan alleen het onderste deel van het hout maar te behandelen. De rest kun je precies zo maken zoals jij wilt.