Als je op zoek bent naar betrouwbare websites die via TLS-record voor DANE gebruik maken, is het belangrijk dat je de meest effectieve manier gebruikt om ze te controleren. Deze techniek staat bekend als Domain Name System Security Extension (DNSSEC) en is een van de meest betrouwbare manieren om te verifiëren dat een website veilig is.

Met DNSSEC kun je een verificatie uitvoeren van de domeinnaam waarmee je verbinding maakt. Dit helpt je om te bepalen of de domeinnaam echt aan de website is verbonden waar je mee verbindt. Daarnaast verzekert DNSSEC je ervan dat de gegevens die je op de website verzendt, niet worden onderschept door externe partijen.

Om gebruik te maken van DNSSEC, heb je toegang nodig tot DNS-servers die DNSSEC-ondersteuning bieden. Veel bedrijven bieden diensten aan die je kunt gebruiken om te controleren welke betrouwbare websites er via TLS-record voor DANE gebruik maken. Op deze manier kun je zien welke websites het meest veilig zijn om te bezoeken als reiziger.

Het beste wat je kunt doen is controleren of een website echt betrouwbaar is voordat je erin duikt. Gebruik hiervoor alleen betrouwbare bronnen, zoals websites met DNSSEC-ondersteuning, en controleer of er gegevens via TLS-record voor DANE worden gebruikt. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw gegevens veilig zijn als je online reist.