De huidige staat van zeshoekige tegels

Overweegt u hexagon tegels in uw huis aan te brengen? Hoewel dit een prachtig alternatief is dat nu erg populair is, kiezen veel huiseigenaren en vastgoedinvesteerders in plaats daarvan voor de meer conventionele vierkante of rechthoekige tegels omdat ze denken dat die langer meegaan.

Maar onze ervaring is dat geometrische basisontwerpen in traditionele tinten nooit uit de mode raken. Als u van deze stijl houdt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want zeshoekige tegels zijn ongelooflijk aantrekkelijk en functioneel.

Voordelen van hexagon tegels

Hexagonale tegels zijn prachtig om verschillende redenen. Ondanks hun delicate uiterlijk zijn porseleinen tegels ongelooflijk duurzaam en robuust. Ze zien er niet alleen geweldig uit en verbeteren met succes uw interieurontwerp, maar gaan ook zeer lang mee. De zeshoekige vormen hebben veel alternatieven voor renovatiebedrijven en bouwers, omdat ze beschikbaar zijn in een verscheidenheid van kleuren, afwerkingen, materialen en maten. Zeshoekige tegels zijn ook geschikt voor elk ontwerp dat u in gedachten heeft, ongeacht hoe open of ingetogen.

Kleine witte of crème zeshoekige tegels in combinatie met lichte voeglijnen creëren een traditionele, vrouwelijke stijl, terwijl dezelfde tegels in combinatie met dieper voegwerk een vintage uitstraling creëren. Kies donkere, enorme zeshoekige tegels als u een ultramoderne esthetiek wilt. Uw gasten zullen versteld staan van de onverwacht chique uitstraling, die het uitstekend doet in een vrijgezellenwoning.

Deze tegels zien er prachtig uit als vloerbedekking, accentwanden en spatranden in elke ruimte, inclusief de wasruimte, patio, keuken en badkamers.

Zeshoekige tegels: het ingewikkelde deel

Het grootste nadeel van zeshoekige tegels is dat ze moeilijk te installeren zijn, waardoor ze een slechte keuze zijn voor beginnende doe-het-zelvers. Het is nog steeds mogelijk, natuurlijk, maar zorg ervoor dat je jezelf veel tijd, geduld en focus te geven. Zelfs als u een professional in de arm neemt, moet u er toch rekening mee houden dat het installeren van metrotegels meer tijd kost dan het installeren van rechthoekige of vierkante tegels.

Zorg ervoor dat u een professional raadpleegt om de precieze hoeveelheid te bepalen die u nodig hebt voordat u beslist of u zelf klust of een tegelzetter inhuurt. Zeshoekige tegels kunnen ook duurder zijn, dus u moet ook rekening houden met die extra kosten als u professionele hulp nodig hebt. Maar omdat ze onderhoudsarm en ongelooflijk duurzaam zijn, zijn tegels over het algemeen een van de meest betaalbare oplossingen.

Wij zijn dol op zeshoekige tegels en denken dat er geen beperkingen zijn als het gaat om hen; ze kunnen worden gebruikt om een hele muur te bedekken of om een interessant patroon te maken door ze te combineren met metro tegels. Er zijn talloze mogelijkheden. Uw verbeelding is de enige beperking! Toch toe aan iets anders? Overweeg dan ook eens terrazzo tegels: een mix van verschillende componenten op uw muur voor een frisse en creatieve look.